Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Na poli pri Veľkých Úľanoch horelo obilie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Škoda na majetku bola vyčíslená na 13.000 eur, hasičom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 40.000 eur.

Veľké Úľany 6. júla (TASR) – O úrodu z 12 hektárov poľa s obilím prišli poľnohospodári vo Veľkých Úľanoch – miestnej časti Lenčehel v okrese Galanta pri sobotnom (3.7.) požiari počas žatevných prác. Škoda na majetku bola vyčíslená na 13.000 eur, hasičom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 40.000 eur. Informovala o tom krajská hovorkyňa hasičov v Trnave Lena Košťálová.

"Na likvidácii sa podieľali hasiči z hasičských staníc Galanta, Sereď a Dunajská Streda. K súčinnosti boli prizvané aj dobrovoľné hasičské zbory obcí Veľké Úľany, Hubice a Tomášikovo. Na mieste zasahovalo 12 profesionálnych hasičov s piatimi hasičskými technikami,” uviedla hovorkyňa.

Požiar sa šíril popri zasiahnutej poľnohospodárskej ploche i v priľahlom lesnom poraste, no obilný kombajn nebol zasiahnutý a bol umiestnený mimo parcely s obilím. “Na likvidačné práce boli použité štyri hasičské cisterny s troma kropiacimi lištami a jednou lafetovou prúdnicou. Po úplnom uhasení požiarovisko upravil ešte traktor s diskovým podmietačom," doplnila Košťálová.