Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

Najusilovnejší študenti cudzích jazykov sú zo Skalice

Ilustračná foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Organizátorka súťaže Jana Čikelová povedala, že kritériom hodnotenia je usilovnosť žiakov v učení sa novej slovnej zásoby.

Trnava, 21. decembra (TASR) – Najúspešnejšími žiakmi v Trnavskom kraji v rámci celoslovenskej súťaže v učení cudzích jazykov sa stali žiaci piateho ročníka zo Základnej školy na ulici Mallého v Skalici.

Súťaž začala na slovenských základných a stredných školách od začiatkom októbra. "Súťaží sa v nej vo všetkých cudzích jazykoch a výhradne online. Kritériom hodnotenia je usilovnosť žiakov v učení sa novej slovnej zásoby," informovala TASR Jana Čikelová zo spoločnosti WocaBee, ktorá súťaž organizuje.

Jazykovú súťaž sa organizuje online a je zameraná na učenie cudzích slov. Už druhý školský rok aplikácia pomáha učiteľom s výučbou jazykov na školách, keď učiteľ priebežne zadáva do aplikácie balíky slov a fráz, ktoré sa majú žiaci naučiť a doma precvičovať. "Za precvičovanie získavajú body, čím viac precvičujú, tým viac bodov získajú a viac sa naučia. Práve usilovnosť v učení je kritériom hodnotenia úspechu v šampionáte," doplnila organizátorka súťaže.

Víťazi z Trnavského kraja v novembri dosiahli každý deň priemerne 383 bodov na žiaka. "Jakub Marko sa zároveň stal víťazom krajskej súťaže jednotlivcov s celkovým ziskom 24.697 bodov. Pre lepšiu predstavu, každá správna odpoveď pri precvičovaní znamená zisk približne dvoch bodov," informovala Čikelová.