Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Sedemročný chlapček sa na bicykli zrazil s autom, odviezol ho vrtuľník

Ilustračná snímka Foto: TASR

Nehoda sa stala v obci Cífer pri Trnave.

Cífer 1. júna (TASR) - Polícia vyšetruje okolnosti dopravnej nehody, ktorá sa stala v utorok 31. mája popoludní v obci Cífer pri Trnave, pri ktorej sa vážne zranil sedemročný cyklista. Išiel po pravej strane vozovky na Mlynskej ulici, keď došlo k stretu s osobným autom VW Golf. Po nehode musel byť chlapec prevezený vrtuľníkom do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave.

Pri nehode sa nik ďalší nezranil. Polícia podrobila 27-ročného vodiča z Bratislavy dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna. Na objasnenie príčin nehody privolali policajti aj znalca z odboru cestná doprava. Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre ťažké ublíženie na zdraví.

Polícia upozorňuje verejnosť, aby bezpečnosti na cestách venovala maximálnu pozornosť. Cyklisti a chodci sú pri nehodách vystavení najväčšiemu riziku a najhorším následkom. "Vodičov dôrazne žiadame, aby najmä v obci zvýšili pozornosť pri chodcoch a cyklistoch a predvídali situácie, ktoré môžu náhle nastať nielen pri deťoch na ceste. Pri dostatočnom odstupe a primeranej rýchlosti vie vodič adekvátne, v časovom predstihu zareagovať na vzniknutú situáciu bez ďalších následkov," uviedla krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Pocit bezpečia v obci môže byť pre rodičov detí do 10 rokov zdanlivý. Hoci ide o domáce prostredie, obcou prechádzajú aj vodiči, ktorí situáciu a miestne zvyky nemusia poznať.

Ďalšia nehoda

Leteckí záchranári z Banskej Bystrice pomáhali v utorok (31.5.) 11-ročnému cyklistovi, ktorý sa v obci Veľká Lehota (okres Žarnovica) zrazil s osobným autom.

"Vrtuľník pristál na miestnom futbalovom ihrisku, kde si jeho posádka prevzala zraneného pacienta od rýchlej lekárskej pomoci do svojej starostlivosti. Chlapec utrpel poranenie hlavy a krku," informovala hovorkyňa Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková.

Lekár leteckých záchranárov poskytol chlapcovi ďalšie neodkladné ošetrenie. Následne bol preložený na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave prevezený do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici.