Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Nemocnica v Skalici sa po zmene vlastníka premenovala

Ilustračné foto. Foto: TASR – Maroš Černý

Zmenou sme jednoznačne identifikovateľní v rámci zdravotníckych zariadení, uviedol riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Skalica 12. júla (TASR) - Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica zmenila od 6. júla názov. Po novom sa bude volať Fakultná nemocnica AGEL Skalica. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

Ako doplnila, zmena názvu je prirodzeným krokom v slede udalostí, ktoré sú prijímané v nadväznosti na zmenu vlastníka nemocnice. Novou akvizíciou spoločnosti je skalická nemocnica od decembra minulého roka. "Zmenou sme jednoznačne identifikovateľní v rámci zdravotníckych zariadení. Naďalej sa budeme snažiť zvyšovať úroveň poskytovaných služieb v tomto regióne a vytvárať priaznivé podmienky nielen pre pacientov, ale aj pre zamestnancov," uviedol riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Spoločnosť v súčasnosti prevádzkuje v Českej a Slovenskej republike 27 zdravotníckych zariadení, polikliniky, sieť lekární, laboratóriá, distribučné spoločnosti a ďalšie špecializované zdravotnícke zariadenia. "Na Slovensku pôsobí od roku 2006 a prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti prevádzkuje 13 nemocníc, pracovnú zdravotnú službu a ďalšie spoločnosti, ktoré súvisia s poskytovaním zdravotnej starostlivosti," doplnila Pavliková.