Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

NEŠŤASTIE PRI TRNAVE: Dopravnú nehodu neprežili dve osoby

Ilustračná snímka. Foto: TASR/KR PZ Banská Byystrica

Nehoda sa stala na štátnej ceste č. I/61 v smere na Bučany.

Trnava 30. mája (TASR) – Hasiči z okresu Trnava momentálne zasahujú pri dopravnej nehode dodávky a osobného vozidla, ktorá sa stala na štátnej ceste č. I/61 v smere na Bučany v okrese Trnava. Informovalo o tom Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na svojom sociálnom profile.

Z celkového počtu šiestich účastníkov dve osoby utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom a štyri sa zranili. "Niektoré osoby museli byť z havarovaných vozidiel vyslobodzované. Hasiči momentálne vykonávajú na vozidlách protipožiarne opatrenia. Cesta je uzavretá v oboch smeroch," uvádza na sociálnej sieti HaZZ.

Trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová uviedla, že vozidlá Renault Traffic a Dacia Duster sa zrazili čelne po tom, ako vodič Renaultu prešiel z nezistených príčin do protismeru. "Polícia cestu uzatvorila a vykonáva odklon dopravy. Príčiny nehody a mieru zavinenia vyšetrujeme," uviedla Kredatusová.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje vodičov, aby dodržiavali predpisy a na mokrých cestách prispôsobili jazdu nielen svojim schopnostiam, ale aj poveternostným podmienkam. "Vo vyjazdených koľajach môže väčšie množstvo vody vytvoriť aquaplaning, pri ktorom dochádza k strate kontaktu s vozovkou a auto sa stáva neovládateľné. Preto treba pri jazde autom myslieť aj na tieto okolnosti a znížiť rýchlosť jazdy," uzavrela Kredatusová.