Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Novú pešiu zónu otvárajú Trnavčania lákavým programom

Mestská veža v Trnave Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Radnica chce do zrekonštruovaného centra vrátiť život. Dnes dokonca nainštalovala priamo pod svoje okná klavír, na ktorom si bude môcť zahrať každý záujemca a potešiť okoloidúcich.

Trnava 25. júna (TASR) – Trnavčanov čaká toto leto v centre mesta bohatý kultúrny program. Súvisí to predovšetkým s otvorením zrekonštruovanej pešej zóny, na ktorú chce radnica vrátiť život. Každý deň počnúc 1. júlom až do konca augusta sa na Hlavnej ulici uskutočnia vystúpenia menších umeleckých zoskupení či sólistov, ktoré oživia podvečernú atmosféru Trnavy. Ponuka je doplnená o tradičné veľké kultúrne podujatia v amfiteátri, na námestí a iných miestach. Slávnostné otvorenie pešej zóny je pripravené na sobotu 28. júna.

"Veríme, že nám počasie bude v tento deň priať," povedal dnes primátor Trnavy Vladimír Butko. O 16. hodine ovládne pešiu zónu a vdýchne jej atmosféru histórie Kompánia trnavských žoldnierov, akrobati Long Vehicle Circus prepoja chôdzu na chodúľoch s tancom, akrobaciou a pantomímou, sviežimi rytmami sa pridá Mango molas sextet a do Ria de Janeira prenesie brazílskou bubnovou šou Tam Tam Batucada. Mladšie ročníky poteší koncert slovenského rapera EGA a DJ Poppera a pre najmenších je pripravené obľúbené divadelné predstavenie Elá hop v podaní Divadla Piki. K tomu dnes radnica nainštalovala priamo pod svoje okná po vzore mnohých kultúrnych metropol klavír, na ktorom si bude môcť zahrať každý záujemca a potešiť okoloidúcich.

K otvoreniu novej pešej zóny mesto vydalo aj tlačovinu Príbeh Hlavnej ulice v Trnave. "Je to sčasti fikcia, najmä čo sa týka praveku a stredoveku, ale od ďalších historických etáp ide o záznam reálnych udalostí. Chceme tým zdôrazniť, aký význam táto ulica pre Trnavu mala a má dodnes, veď nesie pomenovanie Hlavná," dodal primátor Trnavy.