Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Obchodníci v Trnavskom kraji nerešpektujú zákon

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Takmer polovica obchodníkov porušila zákon o používaní elektronickej registračnej pokladnice.

Trnava 24. júna (TASR) - Trnavskí colníci skontrolovali počas uplynulých dní vo svojom regióne 49 prevádzok. Podnikatelia z Trnavského kraja sú, ako sa ukázalo, stále nepoučiteľní. Takmer polovica z nich porušila zákon o používaní elektronickej registračnej pokladnice. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna.

Do kontrol sa zapojili, ako uviedla, colníci z Trnavy, Senice, Skalice, Piešťan, Galanty a Veľkého Medera. "Počas štyroch kontrolných dní zistili porušenie zákona v 21 prevádzkach. Najčastejším porušením bolo nezobrazenie vzorového pokladničného dokladu pre kupujúcich, nezaevidovanie tržby v pokladnici a nevydanie pokladničného dokladu či vydanie pokladničného dokladu, ktorý však nespĺňal náležitosti zákona," konštatovala Švárna.

U niektorých prevádzkovateľov zistili colníci i viacnásobné porušenia, na mieste uložili obchodníkom pokuty v celkovej výške 2630 eur. "Trnavskí colníci v takýchto kontrolách intenzívne pokračujú v celom Trnavskom kraji a nie je vylúčené, že sa vrátia i na skontrolované miesta," dodala hovorkyňa colného úradu.