Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Trnavský kraj

Obchodníci v Trnavskom kraji stále riskujú pokuty colného úradu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Kontrolnú akciu zameranú na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice vykonali v celom Trnavskom kraji, pričom udelili pokuty vo výške viac ako 5000 eur.

Trnava/Senica/Veľký Meder - 7. septembra (TASR) - Príslušníci Colného úradu Trnava si v týchto dňoch posvietili na reštaurácie, kaviarne, predajcov zmrzliny a pohostinstvá. Kontrolnú akciu zameranú na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice vykonali v celom Trnavskom kraji, pričom udelili pokuty vo výške viac ako 5000 eur. TASR informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová.

Podľa jej informácií cieľom kontrolnej akcie bolo zistiť, či predajcovia evidujú prijaté platby v hotovosti v elektronickej registračnej pokladnici, prípadne virtuálnej registračnej pokladnici a či zákazníkom vydávajú potvrdenie o zaplatení.

"Kontroly sme realizovali u 55 predajcov, či už išlo o prevádzku zmrzliny, cukrárne, kaviarne alebo iné prevádzky, pričom u 26 z nich zistili nedodržiavanie zákona. Colníci za tieto porušenia udelili pokuty v celkovej výške 5120 eur," spresnila Zlochová s tým, že v štyroch prípadoch išlo o opakované porušenie zákona a v jednom prípade bol okrem pokuty podnikateľovi uložený aj zákaz činnosti.

Podľa jej ďalších slov na základe skúseností z predchádzajúceho obdobia, pretrvávajúcich a opakujúcich sa zistení porušení zákona, budú zo strany trnavských colníkov vykonávané intenzívne kontroly aj počas nasledujúcich týždňov. "Aj naďalej platí, že občania majú možnosť oznamovať zistené nedostatky a podozrenia na e-mailovú adresu pokladnica@financnasprava.sk," doplnila hovorkyňa colného úradu.