Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

Obvineného muža z ťažkej ujmy na zdraví budú stíhať väzobne

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Útočníka v obci Veľké Dvorníky v okrese Dunajská Streda polícia ešte v deň napadnutia, 17. februára, obvinila z ťažkého ublíženia na zdraví a podala návrh na jeho vzatie do väzby.

Dunajská Streda 20. februára (TASR) – Útočníka v obci Veľké Dvorníky v okrese Dunajská Streda polícia ešte v deň napadnutia, 17. februára, obvinila z ťažkého ublíženia na zdraví a podala návrh na jeho vzatie do väzby. Okresný súd sa vo štvrtok (19. 2.) rozhodol, že muž bude stíhaný väzobne. V zmysle zákona mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Proti rozhodnutiu súdu 30-ročný Jozef podal sťažnosť. Informovala o tom TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Ako uviedla, polícia zadržala muža pár hodín po incidente, ktorý krátko po polnoci fyzicky napadol 37-ročného muža v obci Veľké Dvorníky. „Napadnutý muž práve prišiel domov, zaparkoval svoje osobné auto, keď započul, že sa niečo deje. Vrátil sa k vozidlu a tam ho silný úder do hlavy zrazil k zemi. Maskovaný muž v čiernom oblečení ho začal biť a udierať železnou tyčou dlhou 60 až 80 cm po celom tele,“ priblížila situáciu hovorkyňa s tým, že pri útoku sa podarilo poškodenému odkryť identitu útočníka, keď mu z hlavy strhol kapucňu aj odev, ktorým mal prekrytú časť tváre. Celý incident sa odohral bez slov a vyhrážok.

„Policajti ihneď začali pátranie po útočníkovi a muža s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice. Pri útoku utrpel zlomeniny tvárových kostí, zlomeninu ľavej ruky, otras mozgu, viaceré tržné rany na hlave a pomliaždenie horných aj dolných končatín. Podľa predbežnej lekárskej správy sa zo zranení bude liečiť viac ako šesť týždňov,“
konštatovala Linkešová.