Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

Obvinili starostu z okresu Trnava za machinácie s pozemkom

Ilustračné foto. Foto: TASR

Na podozrivé machinácie s pozemkom upozornili políciu poslanci obecného zastupiteľstva.

Trnava 19. júna (TASR) - Zo zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku v štádiu pokusu a prečinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery a úradnej značky formou účastníctva je obvinený 51-ročný starosta obce v okrese Trnava. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. V prípade obvinil vyšetrovateľ aj pracovníčku obecného úradu, ktorá figurovala ako vykonávateľka.

Na podozrivé machinácie s pozemkom upozornili políciu poslanci obecného zastupiteľstva. "Vyšetrovateľ dospel na základe dôkazov a výsluchov k záveru, že pracovníčka mala na pokyn starostu pozmeniť kúpnu cenu na uznesení obecného zastupiteľstva za pozemok. Poslanci na obecnom zastupiteľstve odhlasovali a schválili kúpnu cenu 100 eur za štvorcový meter, ktorú neskôr pozmenila a zabielila. Výpis uznesenia bol predložený spolu s návrhom na vklad nehnuteľnosti na Katastrálny úrad v Trnave. Kataster nakoniec vklad nepovolil," uviedla hovorkyňa.

Obe osoby sú stíhané na slobode. Podozrivému starostovi môže za falšovanie verejnej listiny a machinácie s obecným majetkom v štádiu pokusu hroziť v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov, žene môže hroziť trestná sadzba jeden až päť rokov.