Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Odsúhlasili financie pre výbuchom postihnuté rodiny v Bielom Kostole

V obci Biely Kostol v okrese Trnava došlo v sobotu večer 13. mája 2023 k výbuchu plynu. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

K výbuchu plynu prišlo 13. mája v jednom z bytov v dvojposchodovej bytovke. O život prišiel 41-ročný majiteľ bytu, v ktorom nastal výbuch.

Biely Kostol 25. mája (TASR) - Obec Biely Kostol pri Trnave poskytne štyrom rodinám, postihnutým výbuchom plynu v bytovom dome na Potočnej ulici, finančnú výpomoc vo výške po 450 eur. Rozhodli o tom obecní poslanci na svojom zasadnutí v stredu (24. 5.). Okrem toho obec odpustí do konca roka 2023 rodinám aj poplatky za maloleté deti v miestnej škôlke. Informovala o tom TASR starostka obce Iveta Paulová.

"Finančná pomoc stále narastá aj na transparentnom účte, ktorý sme zriadili. Aktuálne je na ňom takmer 18.000 eur. Na účte portálu Ľudia Ľuďom takmer 11.000 eur," uviedla starostka. "Miestny futbalový klub, inšpirovaný darom Spartaka Trnava, ktorý poskytol z výberu vstupeniek spolu viac ako 3000 eur, chce v nedeľu (28. 5.) odohrať zápas a výťažok takisto venovať na pomoc rodinám," doplnila Paulová.

Polícia prípad naďalej vyšetruje, rodiny, ktoré prišli o domov, našli útočisko u príbuzných. "Od júna sa dve z nich budú sťahovať do bytov, fungujúcich pre ubytovanie zamestnancov trnavskej automobilky. Sú v blízkosti ulice, kde doteraz bývali," informovala starostka.

K výbuchu plynu prišlo 13. mája v jednom z bytov v dvojposchodovej bytovke. O život prišiel 41-ročný majiteľ bytu, v ktorom nastal výbuch.