Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

OPITÝ LÁSKOU: Išiel do Martina za priateľkou a bál sa, že vytriezvie

Príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) v Trnave zabránili 35-ročnému vodičovi šoférovať pod vplyvom alkoholu. Foto: KR PZ SR v Trnave

Na rozhodnutie súdu čaká v cele policajného zaistenia, pričom mu hrozí väzenie až na jeden rok.

Trnava 30. septembra (TASR) – Príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) v Trnave zabránili 35-ročnému vodičovi šoférovať pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Polícia Trnavčana kontrolovala v nedeľu (29. 9.) popoludní na Veternej ulici v Trnave. "Vodič mal v úmysle ísť za svojou priateľkou do Martina. Pri dychovej skúške na alkohol mu policajti namerali 1,01 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 2,10 promile," uviedla Kredatusová.

Príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) v Trnave zabránili 35-ročnému vodičovi šoférovať pod vplyvom alkoholu. Na snímke výpis z testera na alkohol.
Foto: KR PZ v Trnave


Hliadka vodiča obmedzila na osobnej slobode. "Následne ho poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, keďže v takomto stave mohol ohroziť život a zdravie ľudí alebo spôsobiť značnú škodu na majetku," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Na rozhodnutie súdu čaká v cele policajného zaistenia, pričom mu hrozí väzenie až na jeden rok.