Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Opitý muž mieril s nelegálnou zbraňou do tváre policajta

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Incident sa odohral v utorok 13. mája po tom, ako 57-ročná žena upozornila políciu na jeho podozrivé správanie. Privolaná hliadka muža vyzvala, aby vyšiel pred dom a odložil zbraň.

Trnava 16. mája (TASR) - Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a prečinu útoku na verejného činiteľa 51-ročného muža z okresu Trnava. Ten opitý namieril nelegálnou zbraňou na policajta.

Incident sa odohral v utorok 13. mája po tom, ako 57-ročná žena upozornila políciu na jeho podozrivé správanie. Privolaná hliadka muža vyzvala, aby vyšiel pred dom a odložil zbraň. "Vyšiel, no prešiel smerom k plotu a s po domácky vyrobenou zbraňou namieril do tváre policajta. Policajti výzvu zopakovali a keď na ňu opäť nereagoval, muža spacifikovali a zbraň mu odňali," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. Vzápätí ho zadržali a podrobili dychovej skúške na alkohol, pri ktorej mu namerali viac ako dve promile alkoholu v dychu.

Vyšetrovateľ ho na nasledujúci deň obvinil z útoku na verejného činiteľa a na základe expertízy aj z nedovoleného ozbrojovania. "Zbraň, ktorú namieril na policajta, bola po domácky vyrobená jednoranová pištoľ bez výrobného čísla, určená na streľbu nábojov s okrajovým zápalom kalibru 22 Short. Vyšetrovateľ zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Na základe príkazu súdu ho policajti eskortovali do väzby. Mužovi hrozí v prípade uznania viny väzenia na tri až osem rokov," dodala Linkešová.