Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Organizátori bežeckej ligy chcú aktivizovať obyvateľov Šamorína

Ilustračné foto Foto: TASR/Branislav Račko

Šamorínska bežecká liga je celoročnou súťažou, ktorá pozostáva z troch jarných a troch jesenných kôl.

Šamorín 7. marca (TASR) - Šamorínska bežecká liga štartuje 20. marca. Organizuje ju Juraj Nagy so svojimi priateľmi z miestneho športového združenia 3klub.

"O bežeckej lige som premýšľal roky, teraz sa mi tento sen podarilo splniť. Toto podujatie nie je ničím výnimočným, robíme len to, čo je už v iných mestách bežné," povedal s tým, že po organizačnej a technickej stránke zabezpečí bežeckú ligu šamorínsky 3klub a mesto pomôže s peniazmi. "Myslím si, že pre takúto činnosť je v našom meste priestor. Vidím, ako čoraz viac ľudí beháva, všade ich stretávam. Toto podujatie je dobrým prostriedkom na to, aby sa ľudia behu nevzdávali, ale v ňom vytrvali a videli, ako sa zlepšujú," pokračoval Nagy.

Šamorínska bežecká liga je celoročnou súťažou, ktorá pozostáva z troch jarných a troch jesenných kôl. "Behať sa bude na tratiach o dĺžke 1500 metrov, 5 kilometrov a 10 kilometrov. Súčasťou ligy sú aj veľké preteky PomléRun a GútorRun. Zvyšné štyri bežecké podujatia zorganizuje 3klub Šamorín," ozrejmil. Súčasťou podujatia bude aj bežecká súťaž pre škôlkarov, kategórie školákov pribudnú podľa neho možno neskôr.