Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trnavský kraj

Oslavy 30. výročia pokračujú v Trnave nedeľňajším programom

Ilustračná snímka z Novembra 1989. Foto: TASR/Peter Lenhart

Na organizácii podujatí participuje krajská a mestská samospráva i viaceré organizácie.

Trnava 17. novembra (TASR) – Trojičné námestie v Trnave je centrom osláv 30. výročia Nežnej revolúcie rovnako, ako bolo centrom diania počas Novembra '89. Po sobotňajšom programe sú aj v nedeľu viaceré podujatia, ktoré si pripomenú Nežnú revolúciu.

Program Pocta slobode pokračuje od 17.00 h, keď vystúpia Ľudové mladistvá a Spectrum Quartet, hostia Peter Lipa, Strapo, Zuzana Mikulcová a Trnavčanom sa prihovoria aj pamätníci Novembra '89. Na rovnaký čas je pripravené odhalenie novej pamätnej tabule k Novembru '89 na fasáde Divadla Jána Palárika. O 19.30 h sa uskutoční v kostole sv. Jakuba koncert gregoriánskeho chorálu Vďační za slobodu v podaní Schola Minor.

Pripravené podujatia presiahnu víkend, v pondelok (18. 11.) otvorí Štátny archív Trnava výstavu ...vtedy v Novembri, kde zverejní rôzne dokumenty, viažuce sa v Trnave k Nežnej revolúcii a v kultúrnom centre Malý Berlín bude o 18.00 h diskusia Nežná revolúcia. Vyhralo dobro nad zlom?. Diskutovať s moderátorom Máriom Nicolinim budú František Mikloško, zástupcovia trnavských divadelníkov Novembra '89 Juraj Nvota a Vladimír Oktavec a archivár Radoslav Ragač. Galéria Jána Koniarka 22. novembra otvorí výstavu 1989 Sametová nežná očami fotografa Tomáša Pospiecha.

Na organizácii podujatí participuje krajská a mestská samospráva i viaceré organizácie. Všetky podujatia, ktoré organizujú inštitúcie v pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja sú na stránke nezabudamett.sk.