Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Trnavský kraj

Verejnosť môže v sobotu 20. júna navštíviť bohunickú elektráreň

Jaslovské Bohunice Foto: TASR/Pavol Ivan

Od prvého ročníka v roku 2007 navštívilo podujatie Otvorené elektrárne podľa Burdovej takmer 100.000 ľudí.

Bratislava 19. júna (TASR) - Slovenské elektrárne (SE), spoločnosť skupiny Enel, už po deviaty raz otvárajú brány svojich závodov pre verejnosť. Séria podujatí Otvorená elektráreň pokračuje v sobotu 20. júna v elektrárni v Jaslovských Bohuniciach (EBO). Informovala o tom hovorkyňa SE Janka Burdová.

"Podujatie Otvorená elektráreň s bohatým kultúrnym programom, občerstvením a množstvom atrakcií je ideálnym tipom na sobotný rodinný výlet. Pripravená je bicyklová show, vedomostná súťaž o energii či karaoke, ale aj vystúpenia superstaristov, detských súborov i ocenenie elektrárenských subjektov v regiónoch symbolickým šekom," priblížila.

V Jaslovských Bohuniciach sa podľa jej informácií zároveň uskutoční aj opakujúce sa podujatie "V Bohunicách pri kaštieli", spojené s koncertmi, tanečnými vystúpeniami a divadelným predstavením Jánošík po tristo rokoch od Radošinského naivného divadla.

Od prvého ročníka v roku 2007 navštívilo podujatie Otvorené elektrárne podľa Burdovej takmer 100.000 ľudí. "V sobotu 27. júna 2015 svoje brány návštevníkom otvorí aj vodná elektráreň Liptovská Mara," pripomenula.

Slovenské elektrárne, a. s., je najväčšia energetická spoločnosť na Slovensku, ktorá vyrába približne 82 % elektriny vyrobenej v SR. Akcionármi spoločnosti sú talianska energetická spoločnosť Enel so 66 % a Ministerstvo hospodárstva SR s 34 %. SE vlani dodali 20.215 GWh elektriny, z toho 92 % sa vyrobilo bez produkcie emisií oxidu uhličitého.