Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Tieto vlaky mimoriadne vypravia na celonárodnú púť do Šaštína

Národná púť v Šaštíne-Strážach. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Rýchliky budú vypravené 15. septembra ráno zo staníc Prievidza a Zlaté Moravce.


Bratislava 11. septembra (TASR) – Cestujúci na celonárodnú púť do Šaštína môžu využiť mimoriadne vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko. Rýchliky budú vypravené 15. septembra ráno zo staníc Prievidza a Zlaté Moravce. K prvému z vlakov pôjde ešte mimoriadny prípoj z Nitry. Cestovné poriadky sú časovo prispôsobené tak, aby veriaci prišli v najvhodnejšom čase pred začiatkom slávnostnej omše o 10.30 h. Na spiatočnú cestu pôjdu zo Šaštína popoludní.

"V mimoriadnych vlakoch platí rovnaké cestovné vrátane zliav ako v pravidelných vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko. Záujemcovia si môžu kúpiť do týchto vlakov aj miestenky, spoje však nie sú povinne miestenkové," poznamenal riaditeľ Úseku obchodu Železničnej spoločnosti Slovensko Jozef Schmidt. Cestovné lístky sa dajú zabezpečiť i v predpredaji v pokladniciach alebo cez internet.

Mimoriadne vlaky sú síce naplánované predovšetkým na dopravu veriacich do Šaštína, môžu ich však využiť aj ostatní cestujúci. Zastavujú vo vybraných staniciach, z väčších miest sú to napríklad Nováky, Partizánske, Topoľčany, Hlohovec, Trnava na trase vlaku z Prievidze alebo Vráble, Šurany, Nové Zámky, Šaľa, Galanta, Sereď a Trnava na trase vlaku zo Zlatých Moraviec.

Do Šaštína prichádzajú každoročne 15. septembra desaťtisíce veriacich. Bazilika Sedembolestnej Panny Márie sa nachádza od šaštínskej stanice len približne desať minút pešej chôdze. Do stanice Šaštín – Stráže jazdia aj pravidelné osobné vlaky z Kútov a z Trnavy. Cez víkend premávajú každé dve hodiny.

Informáciu TASR poskytla riaditeľka Odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová.