Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Pedagogickú fakultu Trnavskej univerzity opäť povedie V. Peterková

Na snímke je budova Trnavskej univerzity a busta rofesora Antona Hajduka v Trnave. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Rozhodli o tom štvrtkové voľby po verejnom predstavení kandidátky a jej plánu rozvoja fakulty akademickej obci. Doterajšia dekanka bola jedinou kandidátkou na tento post.

Trnava 1. júna (TASR) - Pedagogickú fakultu (PdF) Trnavskej univerzity (TU) v Trnave povedie aj v nasledujúcom období rokov 2023 - 2027 dekanka Viera Peterková. Rozhodli o tom štvrtkové voľby po verejnom predstavení kandidátky a jej plánu rozvoja fakulty akademickej obci. Doterajšia dekanka bola jedinou kandidátkou na tento post. Aktuálne je aj predsedníčkou Klubu dekanov fakúlt vysokých škôl Slovenskej republiky. Informovala o tom TU.

Funkciu dekanky vykonáva Peterková od roku 2019. Vysokoškolskému vzdelávaniu sa venuje viac ako 22 rokov, je spolugarantkou študijných programov zameraných na učiteľstvo biológie a teóriu biologického vzdelávania. Vo svojich aktivitách sa zameriava na vzdelávanie študentov, učiteľov z praxe, ale aj verejnosti v oblasti environmentalistiky. Skúma zmeny a záťaž životného prostredia na základe výskytu a početnosti vybraných modelových zástupcov bezstavovcov.

V rokoch 2008 - 2015 bola prodekankou PdF pre študijné záležitosti a v rokoch 2015 - 2019 pôsobila ako prorektorka Trnavskej univerzity v Trnave pre vzdelávanie a starostlivosť o študentov.