Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Pešia zóna v Trnave sa rozširuje na Hviezdoslavovu ulicu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V súčasnosti sa končia práce na kladení dlažby na chodníkoch a komunikácii.

Trnava 16. mája (TASR) – Po skončení rekonštrukčných prác sa rozšíri pešia zóna v centre Trnavy o Hviezdoslavovu ulicu. Jedna z najstarších historických tepien mesta, spojnica medzi bazilikou a Trojičným námestím, sa tak môže stať nielen pokojným miestom prechádzok a stretávania Trnavčanov, ale aj zaujímavou a bezpečnou trasou turistických potuliek po historických pamiatkach.

V súčasnosti sa končia práce na kladení dlažby na chodníkoch a komunikácii. Zároveň vznikne prvá súvislá cyklistická trasa zo sídliska Družba za mestským opevnením až do Kamenného mlyna s prerušením len na Hospodárskej ulici. Pre dopravu, zabezpečujúcu zásobovanie tamojších prevádzok, bude Hviezdoslavova ulica otvorená vždy do 9. hodiny. Zmena v spôsobe užívania ulice bude vyznačená dopravným značením, platiť by mala pravdepodobne od 22. mája. Informovala Jana Gmitterová z úseku komunikácie na Mestskom úrade v Trnave.

Pešia zóna v Trnave vznikla koncom 80. rokov ako vôbec prvá na Slovensku, v súčasnosti zahŕňa Trojičné námestie a Hlavnú ulicu. Vlani ju radnica rekonštruovala. Nová, moderná a funkčnejšia podoba výrazne zvýšila záujem Trnavčanov tráviť voľný čas v centre mesta, počas celého leta sa tam konalo množstvo kultúrnych podujatí. V tomto trende chce radnica pokračovať aj v tomto roku, akcia Leto na korze je prísľubom zaujímavých zážitkov.