Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Piešťanský Festival letectva možno zmení termín

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR/AP

Usporiadatelia sledujú aktuálny vývoj situácie na Slovensku v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19.

Piešťany 20. marca (TASR) - Organizátori podujatia Festival letectva Piešťany, ktoré sa má uskutočniť na piešťanskom letisku v dňoch 8. až 10. mája, monitorujú situáciu a počítajú aj s možnosťou zmeny termínu. Organizátori o tom informovali na sociálnej sieti.

Usporiadatelia sledujú aktuálny vývoj situácie na Slovensku v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19. "Plne si uvedomujeme zodpovednosť voči návštevníkom festivalu, ako aj voči domácim a zahraničným účastníkom. Ubezpečujeme všetkých fanúšikov, že situáciu denne monitorujeme a sme pripravení riadiť sa nariadeniami a odporúčaniami centrálneho Krízového štábu SR," uviedol riaditeľ podujatia Hubert Štoksa.

Ako ďalej doplnil, ak bude v Slovenskej republike pokračovať mimoriadna situácia aj v mesiaci máj, akcia sa uskutoční v náhradnom termíne. "Všetky potrebné informácie či preventívne opatrenia spresníme podľa aktuálneho vývoja situácie," doplnil Štoksa.

Festival letectva má byť tento rok venovaný celoslovenskej spomienke na 75. výročie konca 2. svetovej vojny a Dňa víťazstva nad fašizmom. Zároveň má pripomenúť 140. výročie narodenia Milana Rastislava Štefánika. Hlavným lákadlom má byť nočná letecká šou, na ktorej svoje akrobatické kúsky doplnené o svetelné efekty predvedú leteckí akrobati Zoltán Veres a Marek Choim. Fanúšikovia podujatia nájdu všetky aktuálne informácie na webovom sídle festivalletectva.sk.