Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V Piešťanoch deti dostali na svoj sviatok obnovené ihrisko Inčučuna

Ilustračné foto. Foto: TASR

Radnica vynaložila 208. 378 eur na jeho celkovú rekonštrukciu, najmenší sa môžu od 1. júna tešiť indiánskej osade s 28 hernými prvkami na 1672 štvorcových metroch.

Piešťany 1. júna (TASR) - Piešťanské deti dostali na Medzinárodný deň detí od mesta darček v podobe obnoveného ihriska Inčučuna. Radnica vynaložila 208.378 eur na jeho celkovú rekonštrukciu, najmenší sa môžu od 1. júna tešiť indiánskej osade s 28 hernými prvkami na 1672 štvorcových metroch. Dominantou je takmer tri tony vážiaci drevený bizón. Informoval tom Martin Ričány z oddelenia komunikácie mestského úradu.

Ihrisko muselo byť z bezpečnostných dôvodov uzatvorené v polovici augusta 2020. Viac ako dvadsaťročné hracie prvky boli odhnité a stávali sa nebezpečnými, z bývalej indiánskej dediny pri potoku Dubová tak na istý čas zostala pre verejnosť iba voľne prístupná trávnatá plocha.

S inštaláciou nových prvkov z agátového dreva sa začalo v minulom roku. Súčasťou areálu pre deti je aj päť kusov samostatných lavičiek, lavička obopínajúca kmeň stromu, stojany na bicykle, odpadkové koše v drevenom prevedení a informačná tabuľa. Drevený bizón je zároveň najväčším hracím prvkom na ihrisku. Nechýbajú tam ani ďalší Indiáni a indiánsky stan típí. Jediným pôvodným prvkom, ktorý zostal z pôvodného, je keramický totem. "Lepší deň na otvorenie detského ihriska ako tento nie je. Ako jediné v meste bude otvorené celoročne. Som rád, že deti a rodičia v našom meste sa tešia z jeho vynovenia," uviedol primátor Piešťan Peter Jančovič.