Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

Návštevníci Festivalu letectva sa môžu tešiť aj na nočnú šou

Na archívnej snímke Očovskí bačovia na vetroňoch L-13 počas šou na Festivale letectva v Piešťanoch. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Hlavný program je naplánovaný na sobotu od 15.00 h. Tradičnými účastníkmi budú lietadlá Vzdušných síl Ozbrojených síl (OS) SR, letka Ministerstva vnútra SR a OS predvedú aj techniku pozemných síl.

Piešťany 15. mája (TASR) - Tretí ročník Festivalu letectva sa na piešťanskom letisku bude konať počas nadchádzajúceho víkendu (20. - 21. 5.). Aj v tomto roku ho pripravuje Slovenská letecká agentúra v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom (TTSK), ktorý je majoritným akcionárom letiska.

"Pre všetkých jeho návštevníkov je pripravený dvojdňový program, ktorý vyvrcholí unikátnou nočnou leteckou šou. Tá zažila slovenskú premiéru pred rokom na rovnakom mieste. Využívame takto ďalšiu možnosť, ako zviditeľniť letisko a rozvíjať cestovný ruch v regióne," povedal predseda TTSK Jozef Viskupič.

Hlavný program je naplánovaný na sobotu od 15.00 h. Tradičnými účastníkmi budú lietadlá Vzdušných síl Ozbrojených síl (OS) SR, letka Ministerstva vnútra SR a OS predvedú aj techniku pozemných síl. Vo vzduchu sa okrem domácich pilotov predstavia aj letecké esá z Česka, Maďarska, Poľska, Veľkej Británie a ďalších krajín. Večerný program pozostáva z leteckej šou s dronmi, lasermi a pyrotechnikou. Novinkou je koncept zábavných a vzdelávacích atrakcií pre rodiny s deťmi pod názvom Detský letecký festival.

V rámci areálu letiska budú svoju činnosť prezentovať aj organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK a priestor dostane aj Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj. "Vďaka podpore TTSK budú všetky atrakcie na letisku i v detskej zóne bezplatné," doplnil Viskupič.