Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Od piešťanského primátora Tamajku odchádza už druhý zástupca

Primátor Piešťan Miloš Tamajka, archívne foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ku koncu apríla totiž ohlásil rezignáciu doterajší druhý muž mesta Michal Hynek. Tri mesiace predtým, v januári tohto roka, sa vzdal úradu zástupcu primátora Tomáš Hudcovič.

Piešťany 10. apríla (TASR) – Primátor Piešťan Miloš Tamajka v súčasnosti vedie rokovania o tom, kto nastúpi na post viceprimátora mesta. Ku koncu apríla totiž ohlásil rezignáciu doterajší druhý muž mesta Michal Hynek. Tri mesiace predtým, v januári tohto roka, sa vzdal úradu zástupcu primátora Tomáš Hudcovič. Vo vedení mesta by tak zostal iba primátor.

"Od prvého mája by som mal mať nového viceprimátora," uviedol Tamajka s tým, že meno nebude konkretizovať, nakoľko dohoda ešte nie je uzatvorená. Odchodom Hyneka podľa jeho slov nebol zaskočený, vedel to už predtým, ako svoj úmysel abdikovať Hynek na konci marca oznámil na mestskom zastupiteľstve. Ako dôvod uviedol sústredenie sa na voľby do vyššieho územného celku, prácu pre hnutie Sme rodina a podnikateľské aktivity v oblasti cestovného ruchu. Viceprimátor čelil od volieb v roku 2010 spolu s primátorom kritike nekoncepčného vedenia mestského úradu.

Hudcovič v januári odišiel pre chýbajúcu dôveru a komunikáciu na úrovni vedenia samosprávy. Obaja zástupcovia primátora sa vrátili do poslaneckých lavíc mestského zastupiteľstva.