Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Po Sĺňave opäť premáva vyhliadková loď

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V tomto roku sa pre koronakrízu museli zaobísť bez školských výletov, ktoré zvykli plavby v závere školského roka vo veľkej miere využívať.

Piešťany 16. júna (TASR) – Vyhliadkové plavby po rieke Váh a priehradnom jazere Sĺňava, ktoré patria k atrakciám Piešťan, obnovili počas uplynulého víkendu. Plavby majú dlhodobú históriu, začali sa už tri roky po napustení priehrady v roku 1962. Informoval o tom Martin Ričány z kancelárie primátora Piešťan.

Aktuálne na plavbu využívajú katamaran Trajan s celkovou kapacitou 60 miest, ktorý poháňajú dva nové dieselové motory. "To nám umožnilo plavbu zrýchliť. Dlhý okruh okolo Vtáčieho ostrova cez Ratnovskú zátoku k Drahovskej hati, odtiaľ k Rybárskemu dvoru a späť ku Kolonádovému mostu, kde máme prístav, trvá 50 minút namiesto zvyčajných 75. Krátky okruh k Vtáčiemu ostrovu okolo 40 minút," uviedol pre TASR kapitán Pavol Spál.

V tomto roku sa pre koronakrízu museli zaobísť bez školských výletov, ktoré zvykli plavby v závere školského roka vo veľkej miere využívať. Prevádzka lode je podľa slov kapitána závislá od počasia, zatiaľ premávajú počas víkendov.