Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Tradičný piešťanský Music festival sa začne tento rok na konci leta

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Palkovič

Priestor dostane aj chrámová a organová hudba v podaní Trnavského komorného orchestra.

Piešťany 11. júna (TASR) - Aj napriek komplikáciám sa tradičný Music festival Piešťany uskutoční v Dome umenia (DU) aj tento rok. Jeho 65. ročník sa však namiesto úvodu leta bude konať až v jeho závere. Koncerty sú naplánované v Piešťanoch, Hlohovci a Novom Meste nad Váhom, prvý bude 4. septembra. Informovala o tom riaditeľka DU Edita Bjeloševičová.

Otvárací koncert odznie v podaní Slovenského symfonického orchestra, bude venovaný 250. výročiu narodenia Ludwiga van Beethovena. K doteraz potvrdeným koncertom patrí vystúpenie Slovenského komorného orchestra k 90. výročiu narodenia zakladateľa telesa Bohdana Warchala a 60. výročiu činnosti orchestra.

Priestor dostane aj chrámová a organová hudba v podaní Trnavského komorného orchestra. "Na svoje si prídu aj fanúšikovia umeleckého súboru Lúčnica, ktorý sa v DU predstaví programom Slovenský triptych," uviedla Bjeloševičová. Návštevníci zámku v Hlohovci sa, ako doplnila, môžu tešiť na zámocký koncert Moyzesovho kvarteta.

Záver 65. Music festivalu Piešťany bude 21. októbra patriť Hudobným obrázkom v podaní Štátneho komorného orchestra Žilina a Speváckeho zboru Lúčnica pod taktovkou dirigenta Leoša Svárovského so sólistom 12-ročným huslistom Teom Gertlerom.