Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Ulice v Piešťanoch ožijú hudbou

Na archívnej snímke severoírsky hudobník Graeme Mark Donaldson hrá na Kolonádovom moste počas podujatia s názvom Piešťany Street Art Festival, ktorého cieľom je na Slovensku popularizovať pouličné umenie. Foto: TASR Martin Palkovič

Program voľne nadväzuje na minulý ročník a prinesie program pre všetky vekové kategórie v podobe koncertov, pouličných atrakcií, divadla aj výtvarného umenia.

Piešťany 29. júla (TASR) - V uliciach Piešťan sa premiérovo predstavia umelci na 6. ročníku festivalu Piešťany Street Art Festivalu v dvoch dňoch, v piatok a sobotu (30. a 31. 7.). Informovalo o tom Turistické informačné centrum Rezort Piešťany.

Program voľne nadväzuje na minulý ročník a prinesie program pre všetky vekové kategórie v podobe koncertov, pouličných atrakcií, divadla aj výtvarného umenia. V piešťanských uliciach vystúpia napríklad Katarina Korcek a Jerguš Oravec, Hudba z Marsu, klauni, choduliari a žongléri Kyselí Krastafci či mím Vlado Kulíšek. Celý program festivalu je tradične bez vstupného a vznikol aj s podporou partnerských reštaurácií a kaviarní.

Festival tento rok po prvýkrát ponúka spoločný program s Mestskou knižnicou, Piešťanským informačným centrom a Mestským kultúrnym strediskom, ktorý bude prebiehať na Kolonádovom moste, v Sade A. Kmeťa, na Pribinovej a Winterovej ulici. "V sobotu bude na Kolonádovom moste akustická pouličná zóna pre neohlásených pouličných umelcov, módna prehliadka či koncert vokálnej skupiny Neha. Od mosta sa návštevníci festivalu môžu rozhodnúť, či pôjdu na koncerty alebo do Mestského parku, kde môžu sledovať tvorbu výtvarného umenia na plote okolo hotela Slovan," informuje centrum.

Kompletný program festivalu je dostupný na stránkach urbantone.sk.