Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Piešťanci sa dočkali vodného sveta, je nafukovací

Na pieskovej pláži je najväčšou atrakciou veľká šmykľavka. Dosahuje výšku 13 metrov na úrovni piateho poschodia obytného domu a má 50-metrovú šmykľavku.

Piešťany 6. júna (TASR) – Tohtoročnú letnú sezónu budú mať v Piešťanoch obohatenú o novú atrakciu, v Európe zatiaľ ojedinelý nafukovací vodný svet. Z iniciatívy súkromného investora vyrástol na ploche 10.000 metrov štvorcových (m2) na pozemku neďaleko zimného štadióna.

Na pieskovej pláži je najväčšou atrakciou veľká šmykľavka. Dosahuje výšku 13 metrov na úrovni piateho poschodia obytného domu a má 50-metrovú šmykľavku. Najmä pre deti je pripravený žraločí bazén. Ďalší má vo výbave elektrické a mechanické autíčka. Na dnešok je určená skúšobná prevádzka, vodný svet oficiálne otvorí brány v sobotu 7. júna o 9. hodine, pre verejnosť od 16. hodiny. Informovalo o tom mesto Piešťany na svojom webe.

Piešťanci dlhodobo volajú po výstavbe plaveckého bazéna po tom, ako začalo chátrať a dostalo sa do problémov legendárne kúpalisko Eva s termálnou vodou. Napriek viacerým prísľubom k realizácii tejto myšlienky sa nedostalo ani mesto, ani žiadny iný subjekt. S myšlienkou nafukovacieho vodného sveta prišiel piešťanský rodák Milan Raffesberg minulý rok. Na bezpečnosť plavcov i neplavcov vo vode i na pieskovej pláži medzi bazénmi, kde bude 100 lehátok, ale i vo vedľajšej 3000 m2 veľkej oddychovej zóne, bude okrem plavčíkov dohliadať 25 bezpečnostných kamier.