Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Podľa P. Bročku schôdze zastupiteľstva by mali byť častejšie a kratšie

Na snímke primátor Trnavy Peter Bročka počas tlačovej konferencie Foto: TASR

Problém dlhotrvajúcich schôdzí sa podľa slov trnavského primátora musí bezodkladne riešiť.

Trnava 29. apríla (TASR) – Osem hodín, od 15. do 23. hodiny, trvala utorková (28.4.) schôdza mestského zastupiteľstva v Trnave. V programe mala viac ako dvadsať bodov. Podobne dlhá bola aj predchádzajúca februárová schôdza, rozdiel medzi nimi bol v začiatku. Zaužívaný čas 13.30 hodinu posunul v apríli primátor Peter Bročka na 15. hodinu.

Problém dlhotrvajúcich schôdzí sa podľa jeho slov musí bezodkladne riešiť. Cestu vidí v častejšom rokovaní pléna. "Mali by sme zasadať každý mesiac okrem letných prázdnin, nie ako teraz. Tak by sa dal zredukovať počet bodov programu," povedal dnes pre TASR. Chce na túto tému rozvinúť diskusiu. Je presvedčený, že častejšie schôdze by zrýchlili a zefektívnili priebeh rokovaní.

S tým však súvisí aj novelizácia odmeňovacieho poriadku zastupiteľstva, pretože niekoľko schôdzí pléna a mestskej rady navyše by malo dosah na rozpočet pre vyššie nároky na odmeny poslancov. Bročka verí, že konsenzus sa podarí nájsť.

Na prvý polrok tohto roku boli naplánované tri riadne zasadnutia zastupiteľstva a jedno slávnostné. Primátor avizoval, že v máji sa uskutoční mimoriadne, pre výstavbu akvaparku.