Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Poznáte tohto muža? Seniorku z Galanty podviedol, zobral jej 3.000 eur

Na snímke muž podozrivý z podvodu na senioroch. Foto: KR PZ v Trnave

Polícia varuje pred podvodnými telefonátmi na požičanie peňazí, páchatelia sa v nich zvyknú označovať za rodinu.

Bratislava 5. mája (Teraz.sk) - Polícia pátra po totožnosti muža, ktorý je podozrivý z podvodu na senioroch. Ako uvádza trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, niekoľkokrát sa v telefonickom rozhovore so 74 ročnou ženou z Galanty vydával za jej bratranca a pýtal od nej peniaze.

S požičaním 3.000 eur pani cez telefón súhlasila, uvádza Kredatusová. Páchateľ jej povedal, aby peniaze priniesla k obchodnému domu v Galante. Na dohodnuté miesto išiel manžel, ktorého na mieste oslovil jeden z páchateľov a uviedol, že je manažér bratranca.

"80-ročný pán odovzdal údajnému manažérovi obálku s 3.000 eurami. Keď sa vrátil domov, manželka mu oznámila, že boli podvedení, pretože telefonovala so skutočným bratrancom, ktorý o požičaní peňazí nič nevedel," dodala hovorkyňa.

Polícia začala trestné stíhanie vo veci podvodu a pátra po totožnosti muža, ktorého zachytili kamery pri obchodnom centre. Žiada občanov, ktorí muža na záberoch spoznali, aby to oznámili na polícii prostredníctvom linky 158.

V rámci Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave zaznamenala polícia od začiatku tohto roka niekoľko prípadov podvodu spáchaných na senioroch. Polícia upozorňuje seniorov, aby svoje úspory nedávali žiadnym cudzím osobám.