Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Trnavský kraj

Policajt spoznal zlodeja, ktorého zachytili kamery pri vlámaní

Snímka z pohostinstva po vlámaní, ktorú poskytol KR PZ v Trnave. Foto: TASR/ KR PZ v Trnave

Muž v sobotu 23. septembra približne o 1.30 hodine rozbil sklo na vitríne, cez ktoré vošiel do zariadenia. Následne vypáčil stávkový terminál a výherný automat, odkiaľ vzal hotovosť.

Drahovce 27. septembra (TASR) - Polícia vypátrala muža podozrivého z krádeže vlámaním do pohostinského zariadenia v obci Drahovce v okrese Piešťany. Muž v sobotu 23. septembra približne o 1.30 hodine rozbil sklo na vitríne, cez ktoré vošiel do zariadenia. Následne vypáčil stávkový terminál a výherný automat, odkiaľ vzal hotovosť. Prešiel za barový pult a z poličiek odcudzil tri fľaše s alkoholom, viacero škatuliek rôznych druhov cigariet a nealkoholické nápoje. Páchateľ spôsobil krádežou celkovú škodu za 1292 eur, poškodením zariadenia ďalších 615 eur, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Muža, ktorého v priestore zariadenia zachytili kamery, spoznal jeden z príslušníkov polície. Deň po krádeži policajti zadržali podozrivého v jeho dome. Vyšetrovateľ na základe získaných dôkazov obvinil zo zločinu krádeže 42-ročného muža z Maduníc. „Vzhľadom na tieto okolnosti, ako aj jeho predošlú trestnú minulosť, spracoval vyšetrovateľ podnet na vzatie obvineného do väzby,“ povedala Kredatusová. V utorok 26. septembra, po rozhodnutí súdu, ho príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky eskortovali do výkonu väzby.