Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Vodič s vyše dvomi promile úmyselne narazil do policajnej hliadky

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Mužovi teraz hrozí väzenie.


Trnava 18. mája (TASR) - Vyšetrovateľ polície obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 34-ročného muža z okresu Trnava. K incidentu medzi policajnou hliadkou a vodičom došlo v pondelok (16.5.) v poobedňajších hodinách. Informovala o tom TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

„V meste Sládkovičovo v okrese Galanta spozorovali policajti auto, Škodu Fabiu combi s trnavskými evidenčnými číslami, ako prechádza z krajnice do stredu cesty. Vodiča vyzvali, aby zastavil a podrobil sa kontrole. Ten však zrýchlil, dal sa pred policajnou hliadkou na útek a bezohľadnou jazdou pokračoval až do obce Pusté Úľany,“ priblížila udalosti hovorkyňa s tým, že v snahe uniknúť policajtom sa vodič chcel dostať cez chodník pred miestnymi potravinami autom do protismeru, no to mu už policajti zablokovali cestu služobným autom.

„Vodič v tom okamihu pridal opäť na plyne a narazil do bočnej strany služobné auta VW Golf. Vzápätí ho policajti spacifikovali a pri dychovej skúške mu namerali 1,04 mg/l alkoholu v dychu, čo je viac ako dve promile,“ konštatovala Linkešová.

Muža predviedli príslušníci na policajnú stanicu a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. „V zmysle zákona mu za jeho konanie môže hroziť trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ uzavrela Linkešová.