Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Vodič autobusu je podozrivý zo všeobecného ohrozenia

Z tragickej dopravnej nehody autobusu žiakov športového gymnázia z Trnavy, ktorá sa stala 6. júna 2014 na 73. kilometri diaľnice D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Pri nehode prišli o život štyri deti. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na miesto dopravnej nehody polícia prizvala znalca z odboru dopravy, ktorý bude vykonávať znalecké skúmanie na stanovenie okolností a príčin nehody.

Trnava 7. júna (TASR) - Vyšetrovateľ začal vo veci havárie autobusu s trnavskými gymnazistami trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia, z ktorého je podozrivý 57-ročný vodič autobusu. Po dopravnej nehode ho vyšetrovateľ zadržal a v súčasnosti s ním prebiehajú ďalšie procesné úkony. Informovala o tom dnes trnavská krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Na miesto dopravnej nehody polícia prizvala znalca z odboru dopravy, ktorý bude vykonávať znalecké skúmanie na stanovenie okolností a príčin nehody. "Súčasne polícia zabezpečuje ďalšie dôkazy a výsluchy poškodených svedkov. Po zadokumentovaní dopravnej nehody polícia autobus spolu s vecami detí zaistila pre ďalšie znalecké skúmanie. Veci, ktoré sa nachádzajú v batožinovom priestore autobusu, ale aj tie, ktoré policajti našli v okolí udalosti, budú v čo najkratšom čase vrátené rodičom detí. Polícia bude kontaktovať rodičov osobne, ale aj prostredníctvom zástupcov školy," dodala hovorkyňa. 

Tragická havária sa stala v piatok 6. júna pred 16. hodinou na diaľnici D1 v km 74 v smere na Hlohovec. V autobuse sa nachádzalo 29 detí a dve učiteľky. Vodič zišiel zatiaľ z nezistených príčin mimo cestu. Na mieste podľahli štyri dievčatá. Záchranári odviezli do nemocnice v Piešťanoch 6 detí, dve zostali na pozorovanie. Do trnavskej fakultnej nemocnice previezli 17 študentov a ich pedagogičky, tri osoby sa podrobili operačnému výkonu. Hospitalizovaní zostali v nemocnici počas noci na dnes na pozorovanie. Do bratislavskej Detskej fakultnej nemocnice previezol dve zranené deti z miesta nehody záchranársky vrtuľník. Postihnutým a ich rodinám bola ponúknutá pomoc krízových psychológov. Na mieste tragédie zasahovali hasiči z Piešťan, Hlohovca a Trnavy. Diaľnica D1 bola niekoľko hodín v úseku nehody uzavretá, dopravu obnovili až po 22. hodine.