Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Polícia bude kontrovať premávku v okrese Skalica

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Hliadky dopravnej polície sa zameriavajú na kontrolu dodržiavania rýchlosti, zákazu požívania alkoholických nápojov a telefonovanie za volantom.

Skalica 10. augusta (TASR) – V okrese Skalica prebieha v piatok policajná akcia. TASR o kontrolnej akcii informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Martina Kredatusová.

Hliadky dopravnej polície sa zameriavajú na kontrolu dodržiavania rýchlosti, zákazu požívania alkoholických nápojov, telefonovanie za volantom, povinnosti vodičov voči nemotorovým účastníkom cestnej premávky a na jazdu motocyklistov.

"V rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči pri porušení zákona o cestnej premávke zastavení priamo na ceste, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou," doplnila hovorkyňa KR PZ. Vodičom polícia odporúča, aby dodržiavali predpisy, jazdili bezpečne a na jazdu sa riadne sústredili. V horúcich letných dňoch treba zvlášť dbať na pitný režim a časté prestávky na oddych.