Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Trenčianski policajti analyzujú agendu bytového družstva v Trnave

Ilustračné foto Foto: TASR

Médiá v čase zásahu priniesli informáciu, že z účtov klientov malo zmiznúť počas sledovaných desiatich rokov 1,2 milióna eur.

Trnava 22. februára (TASR) – Polícia v Trenčíne sa stále zaoberá prípadom podozrenia na ekonomickú trestnú činnosť na Bytovom družstve (BD) v Trnave. V auguste minulého roka tam počas zásahu policajti zaistili agendu rokov 2004 až 2013, čo predstavovalo niekoľko sto šanónov a ďalších listín. Podľa trenčianskej policajnej hovorkyne Eleny Antalovej ich v súčasnosti podrobujú analýze.

"Ide o zložitú, ale najmä veľmi rozsiahlu vec, ktorá si vyžaduje vykonanie znaleckého skúmania. Vyšetrovateľ musí vykonať množstvo procesných úkonov, vzhľadom na obrovský rozsah zaistených dokladov. Z tohto dôvodu bude vyšetrovanie trvať oveľa dlhšiu dobu," uviedla Antalová pre TASR.

Médiá v čase zásahu priniesli informáciu, že z účtov klientov malo zmiznúť počas sledovaných desiatich rokov 1,2 milióna eur. Súčasný i predchádzajúci riaditeľ družstva to odmietli, exriaditeľ neskôr v tlači uviedol, že celú kauzu odštartovalo podanie trestného oznámenia bývalou zamestnankyňou, ktorá bola prepustená a urobila to prostredníctvom tretej osoby. Prípad na Trenčín podľa neho delegovalo Prezídium Policajného zboru SR, nakoľko v Trnave podal odbor kriminálnej polície námietku zaujatosti, pretože v ňom pôsobil rodinný príslušník exriaditeľa.

BD spravovalo podľa informácií na svojej webovej stránke v minulom roku 10.536 bytov v 291 bytových domoch v Trnave, Hlohovci a Vrbovom.