Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Trnavský kraj

Polícia je pre zápas s Anglickom v pohotovosti v Bratislave aj Trnave

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Štefan Puškáš

Bezpečnostné opatrenia a dopravné obmedzenia budú prispôsobené aktuálnej situácii.


Bratislava/Trnava 3. septembra (TASR) - Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave zabezpečuje zvýšený výkon služby v súvislosti s presunom fanúšikov na futbalový zápas medzi mužstvami Slovensko – Anglicko, ktorý sa uskutoční v nedeľu (4.9.) na Štadióne Martina Malatinského v Trnave. Cieľom zvýšeného výkonu služby je zaistenie ochrany verejného poriadku, ochrany života, zdravia a majetku občanov, ako aj bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky pri presune fanúšikov na futbalový zápas. Informovala o tom TASR hovorkyňa KR PZ v Bratislave Lucia Mihalíková.

„V prípade, ak by pri presune a zdržaní sa fanúšikov na území hlavného mesta SR Bratislava došlo k narušeniu verejného poriadku alebo páchaniu inej protiprávnej činnosti, polícia v zmysle zákona o Policajnom zbore využije všetky zákonné možnosti na dosiahnutie nápravy a obnovenie verejného poriadku,“ zdôraznila.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa KR PZ v Trnave Mária Linkešová, počas medzištátneho kvalifikačného futbalového stretnutia medzi reprezentáciami Slovenska a Anglicka bude polícia vykonávať bezpečnostné opatrenia, ktorých súčasťou budú v Trnave aj obmedzenia v doprave. Obmedzenia sa budú dotýkať najmä obyvateľov okolia City Areny. „Aby polícia zabezpečila verejný poriadok, musí v čase od 15.00 h až do úplného ukončenia zápasu z bezpečnostných dôvodov uzatvoriť Kollárovu ulicu. Uzatvorená bude od križovatky s Ulicou Rázusovej po vjazd do podzemných garáží City Areny. Obyvateľom Podjavorinskej ulice bude umožnený vjazd od Kollárovej ulice oproti vchodu do nákupného centra,“ vysvetlila hovorkyňa.

Bezpečnostné opatrenia a s tým súvisiace dopravné obmedzenia budú prispôsobené aktuálnej operatívnej situácii, preto polícia nevylučuje ani možnosť uzatvorenia Kollárovej ulice už od križovatky s Hospodárskou a Dohnányho. „Polícia žiada občanov, aby s týmito obmedzeniami už vopred rátali a svoj program si naplánovali tak, aby sa ich dotkli čo najmenej,“ uzavrela Linkešová.