Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trnavský kraj

Polícia hľadá svedkov nehody cyklistky na Zelenečskej ulici v Trnave

Ilustračné foto Foto: TASR

Šesťdesiatpäťročná žena spadla a utrpela zranenia na tvári a pomliaždenia kolien.

Trnava 28. októbra (TASR) - Polícia hľadá svedkov pondelkovej (26.10.) dopravnej nehody, kedy v Trnave na križovatke ulíc Zelenečská – Gorkého neznáme auto zachytilo cyklistku idúcu po cestičke pre cyklistov. Šesťdesiatpäťročná žena spadla a utrpela zranenia na tvári a pomliaždenia kolien.

"V tejto súvislosti polícia pátra po aute tmavej farby, ktoré vychádzalo z Gorkého na Zelenečskú ulicu. Občanov, ktorí by mohli polícii poskytnúť svedecké informácie, žiadame, aby sa prihlásili prostredníctvom linky 158 alebo priamo na dopravnom inšpektoráte," uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Polícia opätovne pripomína vodičom, že sú povinní dbať na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom. Napriek pokročilému ročnému obdobiu, počasie stále láka von aj cyklistov a preto vodiči musia rátať na cestách aj s nimi. "Pripomíname tiež, že každý účastník cestnej premávky je povinný správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky, pritom je povinný prispôsobiť svoje správanie najmä stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam," dodala hovorkyňa.