Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Polícia našla muža, ktorý mal prepadnúť stávkové kancelárie

Ilustračné foto Foto: TASR

Operatívnou činnosťou sa kriminálna polícia dopracovala na stopu podozrivému.

Trnava 25. augusta (TASR) – Zo zločinu lúpeže je obvinený 26-ročný Marcel z Trnavy. V júli a auguste prepadol s čiernou kuklou na hlave a so zbraňou v ruke pobočky stávkovej kancelárie v Trnave.

Prvá lúpež sa odohrala podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Martiny Kredatusovej 12. júla v obedných hodinách, druhá 17. augusta. „Okolo 17.30 hodiny vošiel muž do predajne, v ktorej je prevádzkovaná aj stávková kancelária. Vytiahol krátku zbraň, namieril na pracovníčku a vyzval ju, aby mu do igelitovej tašky vložila peniaze. V oboch prípadoch s ulúpenými peniazmi z miesta ušiel, pričom spôsobil škodu vyše 2000 eur. Pracovníčky spoločností neutrpeli žiadne zranenia,“ uviedla Kredatusová.

Operatívnou činnosťou sa kriminálna polícia dopracovala na stopu podozrivému. Po vykonaní potrebných procesných úkonov ho kriminalisti zadržali v meste Trnava a na základe príkazu sudcu vykonala polícia v piatok (21.8.) domovú prehliadku v jeho byte Na hlinách. Pri nej polícia zaistila kuklu aj zbraň, ktoré podozrivý použil pri lúpeži, a tiež oblečenie, ktoré mal počas lúpeží na sebe.

Na základe zhromaždených dôkazov a vykonaných procesných úkonov ho vyšetrovateľ obvinil a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Následne ho polícia eskortovala do výkonu väzby. Za lúpež spáchanú so zbraňou mu hrozí odňatie slobody na sedem až 12 rokov.