Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Polícia zasiahla proti obchodníkom s dievčatami na južnom Slovensku

Ilustračné foto Foto: TASR

Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície uskutočnili štyri domové prehliadky v Komárne a Dunajskej Strede.

Bratislava 17. marca (TASR) - Polícia zasiahla začiatkom tohto týždňa na južnom Slovensku proti skupine, ktorá organizovala fotenie a natáčanie videí s nahými mladými dievčatami. Vyšetrovateľ obvinil z obchodovania s ľuďmi celkom štyri osoby, informovala dnes hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Zásah realizovali príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície. Uskutočnili štyri domové prehliadky v Komárne a Dunajskej Strede, pri ktorých zaistili počítače a telefóny obvinených. Budú podrobené expertíze.

Hlavným organizátorom je 48-ročný štátny občan Maďarska. Ten podľa Baloghovej zadával objednávky trom Slovenkám, a to 28-ročnej Monike V., 30-ročnej Timei B. a 33-ročnej Soni P. "Podľa jeho požiadaviek mali zabezpečiť fotografie a videá s nahými mladými dievčatami, ktoré mali vyhľadať a zlákať na fotenie a natáčanie na rôznych miestach," priblížila Baloghová. Niektoré z mladých dievčat mali menej ako 18 rokov.

Organizovaná skupina ponúkala podľa hovorkyne dievčatám výhodné zárobky, ktoré im vyplácala zo svojho zisku. Ten polícia dosiaľ preukázala vo výške približne 5000 eur. "Suma však bude vyššia, pretože polícia odhalila, že organizátor mal ponúkať dievčatá aj na sexuálne služby, za čo mal inkasovať vysoké finančné zisky," doplnila Baloghová.

Hlavný obvinený je v súčasnosti vo väzbe za inú trestnú činnosť. Jedna z trojice obvinených Sloveniek je stíhaná väzobne, na ďalšiu bol spracovaný návrh na väzobné stíhanie. Tretia žena je stíhaná na slobode, doplnila informáciu hovorkyňa Prezídia PZ.