Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trnavský kraj

Polícia počas futbalového zápasu v Dunajskej Strede bude v pohotovosti

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Zápas Fortuna ligy medzi klubmi FC DAC Dunajská Streda a Slovan Bratislava označil organizátor podujatia za rizikový.

Dunajská Streda 23. apríla (TASR) - Polícia v Dunajskej Strede prijala s avizovaným futbalovým stretnutím, ktoré sa odohrá v nedeľu (24. 4.), viaceré opatrenia na zabezpečenie verejného poriadku v meste. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Zápas Fortuna ligy medzi klubmi FC DAC Dunajská Streda a Slovan Bratislava označil organizátor podujatia za rizikový. "Veliteľ bezpečnostných opatrení preto rozhodol o zvýšení počtu policajtov pri zabezpečení verejného poriadku. Do výkonu služby budú preto velení aj policajti z ostatných okresov v rámci Trnavského kraja. Zápas sa odohrá za plnej účasti fanúšikov oboch klubov," uviedla polícia.

Zvýšený počet policajtov bude v uliciach mesta a v okolí štadióna už od popoludňajších hodín. "O ukončení bezpečnostných opatrení polícia rozhodne na základe vývoja aktuálnej situácie v meste. V súvislosti s príchodom fanúšikov Slovana približne po 18.00 h bude podľa potreby uzavretá Športová ulica, prípadne podľa aktuálnej potreby aj iné priľahlé ulice v okolí štadióna," informovala polícia.

Zároveň apeluje na fanúšikov oboch tímov, aby sa zdržali nešportového správania sa nielen v samotnom meste, ale aj počas futbalového zápasu a rešpektovali pokyny polície.