Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Policajti v Smoleniciach poučili seniorov ako sa nestať obeťou

Trnavskí policajti upozornili starších ľudí na nekalé praktiky podvodníkov. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Polícia ich vystríhala predovšetkým pred nekalými praktikami podvodníkov.

Smolenice 21. februára (TASR) - Policajti upozornili starších ľudí na nekalé praktiky podvodníkov. Aj keď sa starší ľudia nestávajú obeťami trestných činov častejšie ako iné vekové kategórie, životné skúsenosti spolu s fyzickými problémami, že trpia veľkým strachom z kriminality a pocitom bezmocnosti.

Hoci sa stále obávajú fyzického útoku a vykradnutia, neobávajú sa až tak podvodníkov. Aby prekonali strach a predchádzali tomu, ako sa nestať obeťou trestného činu, prišli v stredu (19. 2.) vo veľkom počte na stretnutie s políciou na Farský úrad v Smoleniciach.

Ako TASR informovala Veronika Morvayová z Oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave, policajti na stretnutí dôchodcov poučili, ako prežiť bezpečnú jeseň života a dostali cenné rady v oblasti prevencie kriminality. Ďalej im vysvetlili, ako chrániť seba samého, svoj majetok a obydlie. Ako nenaletieť takzvaným „šmejdom“, ktorí ich lákajú na predajné akcie a nútia ich kupovať podradný tovar za drahé peniaze.

"Policajti seniorom poskytli informácie z oblasti dopravy, najmä im pripomenuli, ako sa bezpečne správať na ceste a aby si uvedomili, že nielen vodič auta, ale aj chodec a cyklista je riadnym účastníkom cestnej premávky. Zdôraznili im aj zmeny v zákone o cestnej premávke ohľadom nosenia reflexných materiálov," priblížila Morvayová.

Na záver stretnutia polície so smolenickými seniormi sa rozprúdila živá diskusia, počas ktorej sa pýtali aj na zmeny vo vydávaní osobných dokladov a lekárskych potvrdení k vodičským preukazom.