Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

Štrnásťročný chlapec šoféroval v Seredi auto, viezol kamarátov

Snímka z miesta činu. Foto: Polícia

Policajná hovorkyňa doplnila, že hoci zákon neumožňuje postihnúť maloletú osobu, zodpovednosť preberá majiteľ vozidla alebo osoba, ktorá mu vozidlo zverila do rúk.

Sereď 23. mája (TASR) - Štrnásťročný chlapec za volantom a štyria ďalší tínedžeri sa viezli v Seredi v uplynulý piatok (18. 5.) v osobnom aute značky BMW, keď ich zastavili mestskí policajti. Chlapec auto používal bez súhlasu rodičov, v zmysle zákona je už trestne zodpovedný a naplnil znaky prečinu neoprávneného používania motorového vozidla. Rodičia však pri výsluchu nedali súhlas na jeho stíhanie, preto policajti prípad v zmysle zákona odložia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Hovorkyňa doplnila, že hoci zákon neumožňuje postihnúť maloletú osobu, zodpovednosť preberá majiteľ vozidla alebo osoba, ktorá mu vozidlo zverila do rúk. "Upozorňujeme vodičov, aby v žiadanom prípade nezverovali riadenie auta deťom. Osoby, ktoré nemajú vodičské oprávnenie, nemajú dostatočné skúsenosti, nevedia správne vyhodnotiť všetky situácie a riziká, ktoré na nich číhajú v cestnej premávke," uviedla.