Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

V Trnavskom kraji spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu sedem nehôd

Ilustračné foto. Foto: FB/Hasičský a záchranný zbor

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 49 škodových udalostí, čo je o deväť menej ako v predchádzajúcom týždni, a 32 dopravných nehôd.

Trnava 21. septembra (TASR) – Každá štvrtá nehoda v Trnavskom kraji bola v uplynulom týždni spôsobená vodičmi pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Sedem dopravných nehôd spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu, z toho v okrese Trnava, Hlohovec a Piešťany to bolo päťkrát.

„Policajti v kraji vykonali za uplynulý týždeň 2847 dychových skúšok, čo bolo o 503 menej ako v predchádzajúcich siedmich dňoch. Z toho bolo 27 pozitívnych, čo je v porovnaním s týždňom predtým o 21 menej. Z pozitívnych dychových skúšok bolo 13 vodičov motorových vozidiel a 14 cyklistov. Desať z nich sa dopustilo prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Linkešová.

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 49 škodových udalostí, čo je o deväť menej ako v predchádzajúcom týždni, a 32 dopravných nehôd. „Na cestách Trnavského kraja podľahla svojim zraneniam jedna osoba. Ťažké zranenia utrpelo päť účastníkov dopravných nehôd a 19 sa zranilo ľahko," doplnila krajská policajná hovorkyňa.