Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

NEZODPOVEDNÍ VODIČI: Ani tri promile im nezabránili sadnúť za volant

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Za jazdu v opitosti čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok, informovala polícia.

Trnava 31. mája (TASR) – Polícia v Trnavskom kraji zasahovala v piatok (28. 5.) v dvoch prípadoch, keď u vodičov zaznamenala vysokú hladinu alkoholu v dychu. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Krátko po polnoci zastavila policajná hliadka na parkovisku v Trnave 52-ročného vodiča osobného auta. "Trnavčan si za volant sadol s takmer tri promile alkoholu v dychu. Policajti ho ihneď obmedzili na osobnej slobode a následne eskortovali do cely policajného zaistenia," uviedla polícia.

Ďalším previnilcom bol 59-ročný vodič v chatovej oblasti obce Buková. Policajti z Trstína mu pri kontrole namerali 3,31 promile alkoholu. Muža taktiež previezli do cely policajného zaistenia. "Obaja vodiči budú riešení v tzv. superrýchlom konaní, o ich vine a treste bude rozhodovať súd v najbližších hodinách. Za jazdu v opitosti čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ informovala polícia.