Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Polícia v Trnavskom kraji zaznamenala počas víkendu 224 priestupkov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Technický stav vozidla nemali v poriadku štyria vodiči a rovnaký počet nesprávne predchádzalo.

Trnava 26. apríla (TASR) - Policajti v Trnavskom kraji vykonali počas piatka a soboty (22. a 23. 4.) zvýšené kontroly v premávke na cestách. Policajné hliadky zaznamenali počas zvýšeného dohľadu 224 priestupkov v doprave. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Blokovú pokutu uložila polícia 210 vodičom. "Napomenutie dostalo deväť osôb, päť bude riešených v správnom konaní a dve sa dopustili trestného činu. Najčastejšie riešeným priestupkom bolo opäť nedodržanie maximálnej povolenej rýchlosti, za ktorú sme uložili pokutu 135 vodičom, 11 osôb nebolo riadne pripútaných a 15 vodičov policajti pokutovali za používanie telefónu za volantom," uviedla Antalová.

Technický stav vozidla nemali v poriadku štyria vodiči a rovnaký počet nesprávne predchádzalo. "Policajné hliadky zadržali celkovo päť vodičských preukazov a jedno osvedčenie o evidencii vozidla. Policajti zistili alkohol v dychu siedmim osobám, z ktorých štyri boli nemotoroví účastníci premávky. Dvaja vodiči nafúkali viac ako promile a dopustili sa tak trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," doplnila krajská policajná hovorkyňa.