Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Polícia zadržala príslušníka ZVJS podozrivého z lúpeže

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. Ako uviedla, 37-ročný muž z Hlohovca je podozrivý, že 1. mája lúpežne prepadol 60-ročného muža zo Svitu.

Leopoldov 7. mája (TASR) - Polícia v stredu (6. 5.) zadržala príslušníka Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) pre podozrenie zo spáchania lúpeže a obmedzovania osobnej slobody. Informovala o tom dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Ako uviedla, 37-ročný muž z Hlohovca je podozrivý, že 1. mája lúpežne prepadol 60-ročného muža zo Svitu. „Starší muž bol práve prepustený z výkonu trestu. Muža násilím vtiahol do čierneho auta Ford C Max pri železničnej trati v Leopoldove, potom prešli až do ďalšej obce Šulekovo, miestna časť Terezov. Vozidlo zastavil a muža zvalil na zadné sedadlá, kde ho prehľadal,“ priblížila hovorkyňa s tým, že príslušník ZVJS z ponožky muža, ktorý sa práve dostal na slobodu, nakoniec odcudzil takmer 3500 eur. „Prepadnutého muža udrel do hlavy a spôsobil mu ľahšie zranenia,“ pokračovala Linkešová. Dodala, že vyšetrovateľ ho vzápätí obvinil zo zločinov lúpeže a obmedzovania osobnej slobody na chránenej osobe a spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Za jeho konanie mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.