Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Vo Veľkých Úľanoch horel rodinný dom, škodu vyčíslili na 37.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na likvidáciu požiaru boli nasadené dva prúdy C a ďalšie dva vysokotlakové prúdy.

Veľké Úľany 18. októbra (TASR) – Hasiči zasahovali v sobotu (16. 10.) popoludní pri požiari rodinného domu v obci Veľké Úľany v okrese Galanta. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová.

Pri požiari zasahovali hasičské jednotky z Galanty a Serede s desiatimi príslušníkmi a štyrmi kusmi hasičskej techniky. "Požiar sa rozšíril na strechu susedného rodinného domu, v ktorom sídli miestny obchod. Ten sa včasným zásahom Dobrovoľného hasičského zboru obce Veľké Úľany a zamestnancov podarilo zachrániť," uviedla Košťálová.

Na likvidáciu požiaru boli nasadené dva prúdy C a ďalšie dva vysokotlakové prúdy. "Po úplnom uhasení boli priestory rodinného domu prekontrolované termokamerou, ktorá meraním poukázala na skryté ohniská. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania," doplnila hovorkyňa.

V dôsledku požiaru vznikla škoda vyčíslená na hodnotu 37.000 eur. "Hasičom sa svojou odbornosťou podarilo uchrániť majetok v sume 150.000 eur. Počas celého zásahu príslušníci zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch," informovala Košťálová.