Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Priestor po zbúranej škole na sídlisku v Pieštanoch zrekultivovali

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Silvia Tannhauserová

Škola postavená v roku 1990 na najväčšom sídlisku v Piešťanoch bola vyradená zo siete škôl v roku 2004. Dôvodom bol nízky počet žiakov.

Piešťany 24. mája (TASR) – Rok po začatí asanačných prác na objekte bývalej školy na sídlisku Adam Trajan v Piešťanoch nahradila ruiny zelená plocha s parkovou úpravou. Radnica ohlásila ukončenie rekultivácie priestoru, vlani informovala o vyčlenení na tento účel 170.000 eur, v tomto roku o viac ako 22.000 eur.

Keď ešte vlani odišla zo staveniska ťažká technika, na povrch po zbúranej stavbe bola navezená zemina a robil sa výsev trávy. Neskôr osadili do vnútrobloku chodník zo zámkovej dlažby, doplnili lavičky a stromy spolu s verejným osvetlením. Podľa odoziev na sociálnej sieti obyvatelia ale očakávali vyššiu kvalitu modernizácie tohto vnútrobloku, volajú po herných prvkoch, oddychových či športových zónach.

Škola postavená v roku 1990 na najväčšom sídlisku v Piešťanoch bola vyradená zo siete škôl v roku 2004. Dôvodom bol nízky počet žiakov. "Aj napriek viacerým pokusom o sprevádzkovanie sa pre objekt vo vlastníctve mesta nepodarilo nájsť uplatnenie a využitie. Úspešný nebol ani pokus o predaj objektu. Poslanci mestského zastupiteľstva ešte v roku 2014 rozhodli, že ak sa opätovný predaj budovy nepodarí, budú nasledovať búracie práce," uviedol pred časom Martin Ričány z oddelenia komunikácie piešťanskej radnice. Budova sa neskôr stala útočiskom vandalov, ktorí jej zánik urýchlili.