Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Primátor Galanty ostáva na slobode, krajský súd zamietol sťažnosť

logo NAKA Foto: Tablet.tv

Galantského primátora zadržali príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) minulý týždeň, keď sa na súd dostavil ako svedok.

Trnava 22. mája (TASR) – Primátor mesta Galanta Peter P. bude vyšetrovaný na slobode. Rozhodol o tom dnes Krajský súd v Trnave. „Sťažnosť krajského prokurátora súd zamietol. Zastáva názor, že Peter P. nemôže ani na slobode ovplyvniť ďalšie vyšetrovanie,“ TASR informovala hovorkyňa súdu Tatiana Zvolenská.

Galantského primátora zadržali príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) minulý týždeň, keď sa na súd dostavil ako svedok. Obvinili ho z machinácie pri verejnom obstarávaní. Primátor však tvrdí, že je nevinný, za prípadné porušenia zákona je zodpovedný jeho predchodca.

V dnešnom vydaní denníka Új Szó kritizujú mestskí poslanci a obyvatelia vedenie mesta, že napriek sľubom sa neuskutočnila v tejto veci tlačová konferencia. Primátor neinformuje poslancov, nezvolal občianske fórum.

Machinácie mali súvisieť s rekonštrukciou neogotického kaštieľa v Galante. Mestský úrad dostal z eurofondov na projekt rekonštrukcie južného krídla a veží kaštieľa takmer 2,5 milióna eur.