Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Končiaci primátor Vrbového nezvolal zastupiteľstvo do 30 dní od volieb

Ilustračné foto. Foto: TASR/Mich

Zákon a rokovací poriadok mestského zastupiteľstva vo Vrbovom pre takýto prípad ukladá, aby sa ustanovujúce zastupiteľstvo uskutočnilo v 30. pracovný deň od vykonania volieb.

Vrbové 26. novembra (TASR) – V poslednom možnom termíne, až 2. januára 2015, sa vo Vrbovom pri Piešťanoch uskutoční prvé zasadnutie mestského zastupiteľstva (MZ) po voľbách. Primátor mesta Ján Jánoška využil ustanovenie zákona a nezvolal ho do 30 dní od uskutočnenia volieb.

Zákon a rokovací poriadok mestského zastupiteľstva vo Vrbovom pre takýto prípad ukladá, aby sa ustanovujúce zastupiteľstvo uskutočnilo v 30. pracovný deň od vykonania volieb. Vo Vrbovom v nich dali voliči najviac hlasov - 55,2 % - nezávislej kandidátke Eme Maggiovej, Jánoška (nezávislý) skončil na treťom mieste s 19,22 %. "Dôvodom je korektné uzavretie rozpočtového roka 2014," uviedol dnes ako dôvod Jánoška pre TASR. Zákon uvádza, že ak starosta nie je prítomný, alebo odmietne viesť takto zvolané MZ, vedie ho zástupca alebo poverený poslanec MZ. Od 15. do 23. decembra budú mať pracovníci Mestského úradu dovolenku.

Maggiová kandidovala na post primátora vo Vrbovom aj pred štyrmi rokmi, keď sa stal víťazom volieb Jánoška. Potom pracovala na Mestskom úrade ako prednostka, jej pracovný pomer bol ukončený po podaní kandidatúry na primátorskú funkciu.