Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Program Nádvorie Kampus spúšťa prihlasovanie na akademický ročník

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Program reaguje na aktuálne potreby pracovného trhu, posilňuje konkurencieschopnosť študentov a usiluje sa poukázať na dôležitosť získavania praktických skúseností a kontaktov už počas štúdia.

Trnava 6. júna (TASR) – Štipendijný program Nádvorie Kampus spustil prihlasovanie do nového ročníka. Vysokoškoláci z Trnavy majú príležitosť zabojovať o ročný rozvojový program s individuálnym mentoringom, tréningmi, workshopmi, networkingovými aktivitami a nadštandardným bývaním v historickom centre mesta. TASR o tom informovala koordinátorka programu Zuzana Fajta.

Prihlášky na akademický rok 2021/2022 môžu študenti vypĺňať na adrese kampus.nadvorie.com do 30. júna. Komisia z nich v priebehu júla vyberie študentov, ktorí sa zúčastnia na osobnom pohovore. "Nádvorie Kampus študentom sprostredkúva okrem moderného bývania aj skúsených mentorov z rôznych sfér a inšpiratívne workshopy, vďaka čomu zvyšuje ich šance uplatniť sa na trhu práce," uviedla Fajta.

Ako doplnila, program reaguje na aktuálne potreby pracovného trhu, posilňuje konkurencieschopnosť študentov a usiluje sa poukázať na dôležitosť získavania praktických skúseností a kontaktov už počas štúdia. "Najlepšia je komunita, ktorú s ďalšími štipendistkami tvoríme. Je skvelé byť v tíme ľudí so spoločnými vlastnosťami a hodnotami. Sme tu jedna pre druhú, kedykoľvek treba s niečím pomôcť. Tento rok sa ešte neskončil, no už teraz mi zmenil život," doplnila minuloročná štipendistka Laura Dimová.

"Aktívne sa zaujímame o potreby vysokoškolákov na Slovensku. Aj preto sme v posledných mesiacoch realizovali prieskum medzi študentmi a čerstvými absolventmi slovenských vysokých škôl. Zisťovali sme, či študenti chcú od školy viac ako titul. Na prieskume sa zúčastnilo viac ako 600 študentov slovenských univerzít a takmer 60 percent z nich uvádza, že im v rámci štúdia chýbajú možnosti získavania praktických zručností. Kompletné dáta z prieskumu budeme publikovať už čoskoro," informovala koordinátorka programu.